english
Pretraga:

Teo Spiller je rođen u Ljubljani 1965. gdje živi i radi. Izlagao je na novomedijskim festivalima i festivalima računalne umjetnosti diljem svijeta, uključujući UNESCO-v dan poezije u Milanu, Irski muzej moderne umjetnosti u Dublinu, bijenale Majstori grafičke umjetnosti u Gyoru u Mađarskoj, Gradskom muzeju grafike Machida u Tokiju, Venecijanskom Bijenalu, Muzeju moderne umjetnosti u Ljubljani i Općinskom muzeju Ljubljane. Djela mu se nalaze u javnim i korporacijskim zbirkama, uključujući one ljubljanskog Općinskog muzeja, Općinskog muzeja umjetnosti u Gyoru u Mađarskoj te u zbirci Rhizome u New Yorku.

 O njegovom radu napisani su brojni članci, uključujući internet izdanje New York Timesa, elektronski časopis CIAC, Radio Austria 1, TV Gajba i RTV Slovenija. Organizirao je nekoliko umjetničkih događanja s eminentnim sudionicima iz cijeloga svijeta. Najpoznatiji su net.art trade form, gdje je kao jedan od prvih net umjetnika u svijetu prodavao net.art radove te INFOS 2000 off-line net.art natjecanje. Napisao je mnoge članke on net.artu i održao je nekoliko predavanja o ovom mediju, uključujući i radionicu za nastavnike umjetnosti u suradnji s Ministarstvom obrazovanja Republike Slovenije.

Tadej Komavec je rođen 1965. u Ljubljani gdje živi i radi. Specijalist je za digitalnu tehnologiju. Tehnologiju smatra dijelom evolucije ljudske vrste te ga osobito zanima interakcija tehnologije i čovjeka. Diplomirao je na Fakultetu računalnih znanosti u Ljubljani. Sudjelovao je u nekoliko projekata koji uključuj robotiku, procesnu automatizaciju i inteligentnu telekomunikaciju. U svom radu intenzivno se bavi mikrokontrolorima, programiranjem i proizvodnjom hardvera. Objavio je nekoliko članaka u slovenskim elektronskim časopisima. Vjeruje u totalnu povezivost i totalnu modularnost.

cheap jerseys online outlet for sale