english
Pretraga:
RUJAN 2014.

Galerija Močvara predstavlja

Toni Mijač (HR): Vodeno
ambijentalna audio-vizualna instalacija
@Pogon Jedinstvo
Trnjanski nasip bb, Zagreb

otvorenje izložbe i razgovor s umjetnikom: ponedjeljak, 22.9.2014., 20.00h
izložba je otvorena 23. i 24.9.2014. od 17.00 do 21.00h
upad: 0 kn

Vodeno, ambijentalna audio-vizualna instalacija mladog splitskog umjetnika Tonija Mijača; zatvoreni svijet audio-vizualnog delirija u kojemu je posjetitelj pod intenzivnim doživljajem onoga što ga okružuje. Razina kompleksnosti zvučne slike sinkronizirana je s videom na način da niti jedan element ne prevladava, što doprinosi doživljaju ambijenta koji generira stanje svijesti u kojemu nastaju nesvakidašnje emocije. Vizualna čistoća i jednostavnost motiva vodene povr& scaron;ine aktivira se naizmjeničnim padanjem kapljica koje stvaraju refrakcijske valove. Zvučni instrument - klavir, odabran zbog mogućnosti poigravanja s tonovima - koordinira i ozvučava kapljice koje padaju po vodenoj površini, čime nastaje minimalistička zvučna kompozicija bogata dinamikom tona i ritma. Instrument se ponaša poput udaraljki, dok kapljice djeluju kao bubanj koji proizvodi zvučni efekt na vizualnim kanalima različitih boja usklađene prema kolorističkim svojstvima s tonovima instrumenta. Dinamičan ritam s brzim tempom odvijanja radnje u slici i intenzivnim zvukom izmjenjuje se sa smirujućim ritmičkim epizodama i otkriva umjetničku fascinaciju izvedbenim formama teatralne i performerske prirode. Najefektnije iskustvo uranjanja u ambijent posjetitelj dobiva pozicioniranjem u sam centar prostora, usred preplavljujućih, predimenzioniranih zvučno-vodenih površina.

Toni Mijač, rođen 1988. u Splitu. Završio preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Film i video. Dosadašnje iskustvo stekao kroz rad na raznim filmskim i novomedijskim projektima, studentskim i profesionalnim. S kolegama je 2010. godine osnovao udrugu Element Film, te je jedan je od osnivača i voditelja filmske škole za djecu pod nazivom "Izrazi se filmom" na području Splita i Zagreba. Uz film i novomedijske projekte, bavi se i radom na glazbenim spotovima.

***

IMPRESUM

Galerija Močvara, rujan 2014.

www.mochvara.hr/galerija-mochvara, www.kontejner.org
galerija@mochvara.hr, kontejner@kontejner.org

organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: KONTEJNER | Ena Hodžić, Ivana Jelača & Tereza Teklić
tehnički tim: Andrija Santro & Hrvoje Horvat
dizajn: Ruta
odnosi s javnošću: Ena Hodžić & Danijel Badanjak 

medijski partneri:
H-alter, Kulturpunkt, Radio Student
projekt podržava:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sportcheap jerseys online outlet for sale