english
Pretraga:
LISTOPAD 2013.

Galerija Močvara predstavlja

Lightune.G (HR): Lighterature Reading: Chapter 10

performans & razgovor s umjetnicima:
--- srijeda, 30.10.2013.
vrata: 19.30, start: 20.00 @ Pogon Jedinstvo
upad: 0 kn

Lighterature Reading: Chapter 10, deseta u nizu serija jedinstvenih i site specific luminoakustičkih izvedbi zagrebačko/zadarskog dvojca Lightune.G. Od 2011. predstavljaju se nova poglavlja jedinstvene metode konverzije svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotonaponskog efekta solarnih panela. Otuda i naziv luminoakustika, kojim se definira tehnika komponiranja i generiranja zvuka iz različitih svjetlosnih izvora (tungsten, LED, video projekcija, fluo lampe blicevi fotoaparata, i dr.); kombiniranjem i procesuiranjem drugačijih frekventnih nizova i svjetlosnih elementa stvaraju se modularne glazbene skice. Za svoj rad na razvoju luminoakustikeLightune.G dobili su treću nagradu na prestižnom natjecanju Margaret Guthman New Musical Instrument Competition održanog 2012. godine u Atlanti, SAD.

LIGHTUNE.G - Bojan Gagić & Miodrag Gladović
Bojan Gagić, zagrebački multimedijalni umjetnik i jedan od osnivača SineLinea, hrvatske platforme za eksperimentalnu glazbu i nove medije. Njegova najrecentnija djela fokusirana su na istraživanje odnosa između zvuka, svjetlosti i javnih prostora. Srž njegovog interesa je metafizika medijskih razmjena i njihov utjecaj na svakodnevni život.

Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike, producent i glazbenik. Njegov rad kao glazbenika i producenta najuže je vezan uz sastave Analena i Lunar. Odnedavno glazbu izvodi i u sklopu solo projekta Packmess GP, u kojemu spaja svoje nasljeđe noise gitare s kompjuterskom glazbom i kompjuterskim sučeljima. Fokus interesa mu je spajanje novih i starih tehnologija kao dio umjetničkog procesa.

***

IMPRESUM

Galerija Močvara, listopad 2013.

www.mochvara.hr/galerija-mochvara, www.kontejner.org
galerija@mochvara.hr, kontejner@kontejner.org

organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: KONTEJNER | Ena Hodžić, Ivana Jelača& Tereza Teklić
tehnički tim: Matija Jelić & Hrvoje Horvat

medijski partneri:
H-alter, Kulturpunkt, Radio Student
projekt podržava:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

cheap jerseys online outlet for sale