english
Pretraga:
Novosti

2014-03-01
KONTEJNER otvara
NATJEČAJ ZA TOUCH ME FESTIVAL 2014.
ZA PRODUKCIJU UMJETNIČKIH RADOVA

Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, studeni-prosinac 2014.

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva autore da se svojim radovima i idejama odazovu na natječaj i sudjeluju u Touch Me Festivalu 2014.
Natječaj je otvoren do 2. lipnja 2014.

Touch Me Festival međunarodni je projekt posvećen inovativnom i kreativnom povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije koji od 2005. svake tri godine predstavlja neke od najznačajnijih i najatraktivnijih aktualnih novomedijskih umjetničkih projekata u svijetu. Tema četvrtog izdanja festivala je vrijeme: od biološke uvjetovanosti percepcije vremena, preko kvantne fizike, astrofizike i aktualnih neuroloških istraživanja, sve do psihologije, kulturne antropologije i filozofskih poimanja vremena

Fascinacija intrigantnom temom vremena dovela je do realizacije mnogih znanstvenih otkrića i potakla snažne umjetničke vizije, a sinergija znanosti, umjetnosti i tehnologije otvara nove perspektive i mogućnosti kritičkog promatranja vremena, društva u vremenu i društva naspram suvremene tehnološke stvarnosti. Festival će povezati ekstatičnu incidentnost velikih znanstvenih otkrića s lucidnošću zanimljivih perspektiva koje nudi umjetnost i predstaviti umjetničke radove, performanse, filmove, predavanja i tekstove koji se bave (re)interpretacijom ubrzanog razvoja znanosti i tehnologije u odnosu na percepciju vremena i njegove socio-kulturne devijacije.


Prijedlozi se podnose putem prijavnice koja je dostupna ovdje:
prijavnica

Prijave se primaju na:
e-mail: natjecaj@kontejner.org
ili poštansku adresu:
KONTEJNER
Kvaternikov trg 2
10 000 Zagreb

Obavijest o rezultatima dobit će oni koju su prošli natječaj i to do 15. lipnja 2014.

Koncept i realizacija projekta: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse (Zagreb)
Partneri: Galerija Klovićevi dvori, Zagreb (HR), PRAKSA – Institut za istraživanje, Ljubljana (SLO); ECTOPIA, Lisabon (PG); The Center for New Cinema, Seattle, (SAD); Sveučilište u Barceloni, Fakultet fizike, Barcelona (SP) i Synergetica LAB, Amsterdam (NL).

cheap jerseys online outlet for sale