english
Pretraga:
Novosti

2013-11-26
GALERIJA MOČVARA PREDSTAVALJA
TAO G. VRHOVEC SAMBOLEC: Solid Sound
INTERAKTIVNA ZVUČNA INSTALACIJA

otvorenje & razgovor s umjetnikom:
srijeda, 4.12.2013. od 20.00 h
@ mala dvorana Pogona Jedinstvo
Trnjanski nasip bb, Zagreb
upad: 0 kn

Izložba je otvorena od 5. do 6. prosinca od 17 do 21 h

Publici zaljubljenoj u zvučne senzacije zadnji ovosezonski sound art event u Galeriji Močvara, organiziran u sklopu poznatog multimedijskog Illectricity festivala, predstavlja fantastičnu umjetničku inovaciju na području slušanja zvuka - inovaciju koja sa slušanjem kakvim ga poznajemo nema skoro pa nikakve veze.

Tao G. Vrhovec Sambolec, intrigantan slovenski umjetnik s dugogodišnjom nizozemskom adresom, u svojoj interaktivnoj zvučnoj instalaciji Solid Sound nudi rješenje za problem slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru, u vakuumu kakav bi, primjerice, zatekao ljude koji žive na Mjesecu. Da li će odsudstvo zraka na Mjesecu dovesti do novih, nama danas nezamislivih načina komunikacije zvukom? Tao je u svom potvrdnom odgovoru na to pitanje vraški uvjerljiv - i izuzetno zabavan! Instalacija, koja funkcionira kao rješnje za problem slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru, u biti predstavlja futuristički prototip naprave nazvane Teethphones. Naprava posjetiteljima (Mjeseca i Galerije Močvara) omogućuje doživljaj zvuka preko kostiju, pretvarajući usta u organ sluha, a ljudsku lubanju u vibracijski zvučnik. Zvuk zato uz pomoć Teethphonesa “čujemo” upravo putem vibracija lubanje: zagrizom u mali vibracijski pretvornik nalik lizaljki, zvučne se vibracije prenose preko zuba i lubanje do unutarnjeg uha. Zvuk na taj način postoji bliže čovjeku nego ikada prije - toliko blizu da se realizira u samoj njegovoj glavi, kao zvučna vibracija kostiju lubanje.

Nakon grickanja “zubilica” koje će zvukom protresti kosti prisutnih lubanja, o ljudima na Mjesecu, konceptu Teethphonesa, zvučnim intervencijama u prostoru i anatomiji glave kao organa sluha razgovarati ćemo s autorom i to na samom otvorenju izložbe, u srijedu, 4.12.2013. u 20.00 sati, u maloj dvorani Pogona Jedinstvo.

više na: http://stari.kontejner.org/december-2013

cheap jerseys online outlet for sale