english
Pretraga:
Novosti

2013-05-03
KONTEJNER otvara
NATJEČAJ EKSTRAVAGANTNA TIJELA: EKSTRAVAGANTNE GODINE

Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine
Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, listopad 2013.


– interdisciplinarni festival: izložba, performansi, konferencija, radionice, filmovi

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva autore da se svojim radovima i idejama odazovu na natječaj i sudjeluju u festivalu Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine. Natječaj je otvoren do 3. lipnja 2013.

Ekstravagantna tijela naziv je međunarodnog transdisciplinarnog umjetničkog festivala koji se od 2007. održava svake tri godine, a bavi se načinima na koje društvo određuje granice normalnog i patološkog, bilo da je riječ o tjelesnosti, izgledu, ponašanju, seksualnosti ili životnom stilu. Tema trećeg izdanja festivala, Ekstravagantne godine, je starost, odnosno individualna iskustva i društvene implikacije tzv. treće dobi.

Festival Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine pitanje starosti prepoznaje kao ono koje čini vidljivim pretpostavke na kojima se temelji suvremeno društvo i kao mjesto s kojeg se otvara mogućnost za njegovu kritiku. U društvu opsjednutom natjecanjem i profitom starost suprotstavlja sporost, minimalnu proizvodnju i konzumaciju, mogućnost analize i refleksije. Mladom, energičnom i konstantno uljepšavanom i pomlađivanom tijelu, starost suprotstavlja tijelo koje se sve više udaljava idealima zdravlja i ljepote, a koje, međutim, i dalje može biti izvorom užitka i zadovoljstva. Festival će predstaviti umjetničke radove, filmove, performanse, predavanja i tekstove koji se kritički bave starošću, uzimajući u obzir razgranatost podtema i implikacija koje tema podrazumijeva, od ekonomije, zdravlja, demencije, dokolice, ljepote, samoće, dosade, ljubavi, seksualnosti, smrti, znanstvenih inovacija u produženju života, proteza do regenerativne medicine i pitanja besmrtnosti.Prijedlozi se podnose putem prijavnice koja je dostupna ovdje:
prijavnica 

Prijave se primaju na:
e-mail:
natjecaj@kontejner.org
ili poštansku adresu:
KONTEJNER
Kvaternikov trg 2
10 000 Zagreb

Obavijest o rezultatima dobit će oni koju su prošli natječaj i to do 15. 6. 2013.& nbsp;

koncept i realizacija projekta: Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse (Zagreb)
programska suradnja: Kiosk
(Beograd), Live Art Development Agency (London), Muzej moderne i suvremene umjetnosti (Rijeka)
partneri:
Galerija Klovićevi dvori (Zagreb), Galerija12 HUB (Beograd), Zaklada Zajednički put (Zagreb), Bezanijska kosa umirovljenički dom (Beograd), Atelier Frankfurt (Frankfurt)

cheap jerseys online outlet for sale