english
Pretraga:
Novosti

2012-02-24
DEVICE ART 4.012
NATJEČAJ ZA UMJETNIKE I IZUMITELJE
Device_art festival 4.012

Kontejner poziva umjetnike, izumitelje, znanstvenike, geekove, zaljubljenike u tehnologiju i sve ostale koji se tako osjećaju da se svojim radovima odazovu na natječaj i sudjeluju u četvrtom izdanju Device_art izložbe. Natječaj je otvoren do 2. svibnja 2012.

Termin device_art označava produkciju utemeljenu na različitim aspektima tehnoloških naprava i mehanizama: kreativnu upotrebu analognih/digitalnih, high/low tehnologija, a uključuje naprave, izume, mehanizme, robote, te tehnološki orijentirane performanse i druge izvedbe. Trijenalnom međunarodnom izložbom Device_art žele se pokazati kreativne tendencije koje se nalaze na granici umjetnosti i dizajna, gadgeta- hacka. Rad može biti na bilo koju temu i ne mora imati isključivo umjetnički aspekt.

Device_art je istraživački komparativni projekt koji uz domaću produkciju uvijek pokazuje i točno određenu device art scenu iz svijeta. Ove godine, radovi koji prođu selekciju bit će uključeni u međunarodnu izložbu koja će se održati u Zagrebu i Pragu. Ovo izdanje Device_arta se organizira u suradnji s češkim međunarodnim centrom za umjetnost i nove tehnologije CIANT i ljubljanskom Galerijom Kapelica.

Natječaj je otvoren do 02. svibnja 2012.

Prijava treba sadržavati:
- ime i prezime;
- naziv rada;
- kratku biografiju;
- kontakt (broj telefona i/ili broj mobilnog telefona, e-mail, www i adresu);
- kratak opis projekta;
- skice i/ili dokumentacija (fotografije, snimke na CD-u ili DVD-u ili link na rad);
- informaciju radi li se o već izvedenom ili izlaganom radu.

mjesto održavanja izložbe: Zagreb, Prag
vrijeme: listopad i prosinac 2012.
organizator: Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse, Zagreb / Galerija Kapelica, Ljubljana / CIANT - International Centre for Art and New Technologies, Prag

kustoski tim: Ena Hodžić, Ivana Jelača, Sandra Sajovic, Pavel Sedlak, Tereza Teklić.

Prijave se primaju na:
e-mail: kontejner@kontejner.org
ili poštansku adresu:
Kontejner
Kušlanova 2/I
10 000 Zagreb

cheap jerseys online outlet for sale