english
Pretraga:
LIPANJ 2013.

Enrico Ascoli (IT) & Mario Bobanović (HR):
FOODJOB - Frequencies under the tongue,
zvučno-kulinarski performans

FOODJOB - Frequencies under the tongue, gastronomski sound performans Enrica Ascolija, prvi puta izveden na festivalu Interferenze 2010. godine u Bisacci. Multisenzorno, sinestetičko glazbeno-kulinarsko iskustvo pripreme hrane kojim se generira zvučna kompozicija u stvarnome vremenu, popraćena konzumacijom delicija pripravljenih na licu mjesta. Zavodljiv spoj olfaktivnih, auditivnih i vizualnih senzacija s iznimno ukusnim jestivim nusproduktima postignut u milozvučnom ambijentu nastalom uz pomoć panoramskog snimanja i piezoelektričnih mikrofona koji prenose rezonance tijekom pripreme hrane. Nova, zagrebačka FOODJOB varijanta nastaje u talijansko-hrvatskoj suradnji dvoje velikih zaljubljenika u hranu: Enrico Ascoli i Mario Bobanović zajedničkim snagama kreirati će i odsvirati jedinstvenu melodiju pripreme ribljih specijaliteta koju će se s guštom i kušati i poslušati.

***

Enrico Ascoli, talijanski dizajner zvuka, glazbeni producent i psiholog; eksperimentira sa zvukom u područjima live performansa i sound arta, ali i marketinga, kazališne umjetnosti i kognitivnih istraživanja. Profesor glazbene psihologije i dizajna zvuka na IED - Europskom institutu za dizajn u Milanu i profesor animacije na CSC - Centru za kognitivne znanosti u Torinu; glazbu, zvučne efekte i instalacije radio za poznate talijanske produkcijske kuće, one koje se bave dizajnom interakcija te marketinške agencije. Tijekom karijere surađivao s korporativnim gigantima kao što su NIKE, Baccardi, Illy i Fiat; dobitnik brojnih nagrada za dizajn zvuka na poznatim svjetskim festivalima animacije. Sudjelovao na Praškom Bijenalu, Stream i E-ArtQuake festivalima, manifestaciji Art Basel te projektima institucija poput Rijksakademie u Amsterdamu i Royal College of Arts u Londonu.

Mario Bobanović, arhitekt, kojeg je ljubav prema hrani odvela u kulinarski show Masterchef Hrvatska i tako promjenila životni poziv. Sve pozicije u brigadnom sustavu rada u kuhinji prošao kao chef de party u restoranu Wine Vault pod vodstvom Toma Gretića. Fine dining iskustvo skupljao kao izvršni chef Green Gold restorana. Zaljubljenik u talijansku, modernu francusku i istočnjačku kuhinju. Trenutno izvršni chef Hotela Adriana, Sunčani Hvar.

***

IMPRESUM

www.mochvara.hr/galerija-mochvara, www.kontejner.org
galerija@mochvara.hr, kontejner@kontejner.org

organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: KONTEJNER | Ena Hodžić, Ivana Jelača & Tereza Teklić
tehnički tim: Matija Jelić & Hrvoje Horvat

medijski partneri:
H-alter, Kulturpunkt, Radio Student
projekt podržali:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport 
 

foto Sara B. Moritz


cheap jerseys online outlet for sale