english
Pretraga:
LIPANJ

CAMP 2011. - Creative Arts and Music Project
Međunarodni festival za vizualnu glazbu
@ Pogon Jedinstvo & Klub Močvara

* visual music
– radionice, predavanja, diskusije, probe: 06. – 09.06.2011. @ Pogon Jedinstvo
* performansi 11. i 12.06.2011. od 21:00h @ Pogon Jedinstvo
* CAMP festivalski party 11.06.2011. od 24:00h @ Močvara
DJ: Camp Soundsystem
VJ-i: Martina Mezak, Max Hattler

ulaz slobodan

Osmo izdanje privremenog interaktivno-istraživačkog laboratorija CAMP festivala ove godine, nakon Njemačke i Portugala, u Zagrebu okuplja niz međunarodno priznatih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, instalacijama, svjetlom i novim medijima. Festival je osmiš ljen kao inovativna platforma progresivnog, istraživačkog umjetničkog djelovanja i posvećen je novim oblicima audiovizualne i performativne umjetnosti, kao i teorijskoj razradi srodnih tema i koncepata. Svako se izdanje festivala održava na drugoj lokaciji i svaki ga put obilježavaju drugi umjetnici. Rad s novim umjetnicima, uz izazove novih prostora i kriterija oblikovanja koje oni donose, stvaraju veliki kreativni potencijal i unapređuju internacionalnu razmjenu ideja. Cilj festivala je razvoj novih oblika umjetničkog prikazivanja u kontekstu aktualnih i budućih istraživanja zvuka i svjetlosti. Prioritet je uspostava intenzivne međunarodne razmjene i suradnje umjetnika različitih profila kako u osobnom, tako i u umjetničkom pogledu. Višednevni rad umjetnika dokumentira se i analizira tijekom i nakon festivala. Velika količina materijala koja uključuje tekstove, fotografije, video dokumentaciju proba i samih izvedbi bit će na raspolaganju ne samo projektnim partnerima, nego i svim zainteresiranima.

Prvi je dio festivala u znaku slobodne razmjene ideja i kreativne suradnje. Tijekom radionica i predavanja, umjetnici će improvizirati, diskutirati i eksperimentirati s novim pristupima glazbi i različitim vizualnim efektima, a proći će se i razraditi različite teme, problematike i sami konačni rezultati radionice. Vikend donosi priliku za uživanje u rezultatima kreativnog rada: performansi progresivne i elektronske glazbe praćeni svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama na rasporedu su u večernjim satima u Pogonu Jedinstvo.
Nakon izvedbi slijedi i subotnji afterparty s DJ i VJ nastupima iza ponoći u Klubu Močvara.

Sudjeluju: Antun Božičević (HR), Fried Dähn (D), Axel Hanfreich (D), Max Hattler (D), Ana Hušman (HR), Damir Bartol Indoš (HR), Jörg Kallinich (D), Mark Lorenz Kysela (D), Ivan Marušić Klif (HR), Thomas Maos (D), Martina Mezak (HR), Phillipp Rahlenbeck (D), Davor Sanvincenti (HR), Kurt Laurenz Theinert (D).

CAMP Festival osnovali su 1999. prof. Fried Dähn i Thomas Maos. Od 2003. organizira ga i koordinira udruga CAMP e.V. (Thomas Maos, Fried Dähn, Stefan Hartmaier, Martin Mangold) . Ove se godine festival održava u suradnji CAMP e.V. Kirchentellinsfurt, udruge KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Udruženja za razvoj kulture „ URK“.

www.camp-festival.de

Projekt podupiru:
Ministarstvo za znanost, istraživanje i umjetnost savezne pokrajine Baden-Württemberg, Stuttgart, Njemačka te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.
Program je proveden u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade.

+
http://www.youtube.com/watch?v=sK1Ddj-1F3E&feature=related

više na:

http://stari.kontejner.org/campcheap jerseys online outlet for sale