english
Pretraga:
umjetnost i tehnologija · umjetnost · bioumjetnost · tjelesna umjetnost · responzivna interaktivnost · device art · live art · znanost i tehnologija · umjetnost i znanost
Strojni fetišizam

Znanost i tehnologija omogućuju osamostaljivanje užitka i odvajanje seksualnosti od reprodukcije, uslijed čega se ona premješta u laboratorij i prestaje predstavljati izravnu poveznicu s tijelom drugoga. Istodobno razvoj digitalne tehnologije suvremenom tijelu pruža mogućnost zadovoljavanja spolnih nagona u virtualnom prostoru.

Stenslieva odjeća nije u funkciji prevencije, sputavanja ili represije, već poticaja — ona je stroj za seksualni užitak, još uvijek stigmatiziran i tabuiziran. Stenslie se ophodi sa seksualnošću kao poljem užitka gdje spolno/rodne odredbe, kao i pitanje promiskuiteta, naizgled postaju irelevantne. Je li moguć seks bez Drugog? Zamišljamo li u takvoj situaciji neki imaginarni kulturalni identitet na mjestu druge osobe? Koji je odnos izmedu fantazme i fizičkog stimulansa? Je li moguć sek-sualni odnos koji se temelji samo na fizičkom podražaju — čisti seks?

Inter_skin je fetišizirano digitalno seksualno pomagalo kojim komuniciramo prenoseći dodir, a nalazi se na razmeđi seksa u cyberspace-u/cyberseksa, seksa izravnim tjelesnim dodirom/koitusa i autoerotike. Dodirujući sebe podražavamo partnera s mogućnošću kontrole jačine podražaja. Seksualno iskustvo prenosi se računalno umreženim interfejsima. Takav transfer poprima oblik razmjene informacija, pa seksualna razmjena teleprezentnih tijela ne uključuje izravni dodir mesa, razmjenu fluida, intimu.

Inter_skin pretvara seks u komunikacijsku estetsku praksu koja izražava orgazmičku kreativnost, a sudionike u kiborge koji sudjeluju u seksualnoj evoluciji, tehnološkom protezom potpuno zaštićeni od prokreacije i bolesti.

Kontejner.

cheap jerseys online outlet for sale