english
Pretraga:
Ekstravagantna tijela: Ekstravagantni umovi

Ovaj neobičan festival suvremene umjetnosti bavi se ponajprije politikama normalnog, drugačijeg i društveno prihvatljivog, a nakon 2007. godine i prvog iznimno uspješnog izdanja kojemu je tema bila fizički invaliditet, ovogodišnji će festival problematizirati mentalno zdravlje.

Prvi međunarodni projekt takve vrste u regiji kroz izložbu, performanse, filmski program i simpozij, popraćen dvojezicnim katalogom, posjetiteljima predstavlja relevantna djela suvremene hrvatske i internacionalne umjetničke scene na temu mentalnog zdravlja, potičući istovremeno razvoj lokalne produkcije.

Drugačiji, ekstravagantni um postao je ishodištem kreativnosti umjetnika koji se prezentiraju na Ekstravagantnim tijelima, a s kojim se bez zadrške mogu suočiti samo najhrabriji. Pozivamo vas zato da nas za vrijeme trajanja festivala posjetite u prostorijama Pogona Jedinstvo i saznate kako su povezani autizam i teatar, kako smo svi poludjeli i trebaju li nam možda mentalni pacemakeri te kako se vrlo jednostavno može strastveno zaljubiti u Eiffelov toranj.

cheap jerseys online outlet for sale