english
Pretraga:
interaktivne instalacije · zvučne instalacije · device art · robotika · live art · znanost i tehnologija · umjetnost i znanost · umjetnost i tehnologija · umjetnost · roboti

UradiSamARTLAB je projekt istraživačkog, edukacijskog i produkcijskog karaktera. Cilj mu je poticanje razvoja jedne od najzanimljivijih suvremenih umjetničkih scena koje danas postoje u svijetu, a koja u Hrvatskoj još uvijek nije zaživjela. Riječ je o istraživačkoj umjetničkoj praksi na sjecištu znanosti i tehnologije koja zahtijeva kreativnu suradnju umjetnika i stručnjaka iz raznih znanstveno-tehnoloških disciplina. Pokretačka snaga leži u činjenici postojanja rubnih područja u znanosti i tehnologiji za čije je istraživanje neophodna iznimna kreativnost kakvu obično posjeduju umjetnici. S druge strane umjetnički izričaji postaju sve kompleksniji te prevazilaze klasične medije i traže pomoć od strane suvremene tehnologije i znanosti. Opisana pojava se posljednjih godina u svijetu intenzivno razvija, a odavno je postala respektabilna grana umjetnosti po kvantiteti produkcije i umjetničkoj vrijednosti radova.

Ovim projektom namjeravamo uspostaviti kontakte hrvatskih umjetnika i stručnjaka zainteresiranih za suradnju, međusobno ih povezati po kreativnim afinitetima, educirati/upoznati ih s područjima i vještinama koja izlaze iz okvira njihova dotadašnjeg znanja, potaknuti produkciju nekoliko konkretnih umjetničkih projekata i prezentirati ih domaćoj i stranoj javnosti.
KOTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse je od svog osnutka 2002. godine intenzivno posvećen istraživanju, prezentaciji i promociji suvremenih, istraživačkih i inovativnih umjetničkih praksi, intermedijalnih i interndisciplinarnih projekata koji nastaju na sjecištima znanosti, tehnologije i umjetnosti. Hrvatska na ovom polju posjeduje bogatu povijesno-umjetničku pozadinu koja je stvorena još 60-ih godina 20. stoljeća kroz djelovanje „Novih tendencija“, ali takve umjetničke prakse danas nisu dovoljno razvijene u domaćoj umjetničkoj produkciji. Osnovni cilj KONTEJNERA je pružiti domaćoj publici kontinuirani uvid u visoko kvalitetne, svjetski relevantne umjetnike i umjetničke projekte. Time nastojimo razviti senzibilitet za inovativne umjetničke prakse, te dugoročno stvoriti preduvjete za interakciju umjetnosti, znanosti i novih tehnologija te za razvoj hrvatske umjetničke produkcije tog usmjerenja. Projekt UradiSamARTLAB pokreće se upravo s tim ciljem.
UradiSamARTLAB podržavaju Ministarstvo kulture i Ured za kulturu Grada Zagreba.
cheap jerseys online outlet for sale