english
Pretraga:
device art · robotika · umjetnost i tehnologija · umjetnost i znanost · znanost i tehnologija · umjetnost · roboti · interaktivne instalacije
o projektu

Device_art je trijenalna medijski usmjerena međunarodna izložba koja se bavi umjetnošću naprava i robotikom osmišljena 2004. godine.
 
Sredinom prošlog stoljeća ideja o sprezi između umjetnosti i tehnologije postala je izrazito vidljiva u svjetskoj umjetničkoj produkciji i do danas predstavlja neizostavan smjer suvremene umjetnosti. Izložba Device_art kreće od premisa o pomalo romantičnoj ideji umjetnika/izumitelja koji promišlja društvo u kojem živi, ideje koja je inicirala slične projekte u cijelom svijetu. Radi se o komparativnom projektu koji potiče domaće umjetnike na istraživačko bavljenje novim medijima u umjetnosti kao i njihovo kontekstualiziranje u odnosu na svjetske smjernice. Prvi Device_art 2004. bio je posvećen regionalnoj umjetničkoj sceni, sljedeći iz 2006. je usporedio umjetnike iz regije s umjetnicima iz jednog od svjetskih žarišta novomedijske umjetnosti - kalifornijskom scenom (bio je to razmjenski koncipiran projekt), dok je Device art 2009 orijentiran na Daleki istok – Japan.
Teo Spiller & Tadej Komavec: X-lam
cheap jerseys online outlet for sale