english
Pretraga:
Device art izložba i simpozij na Ars Electronica festivalu!

Ars Electronica Festival, jedan od najprestižnijih festivala novomedijske umjetnosti, posvećen je odnosu između umjetnosti, tehnologije i društva. Već više od 20 godina u sklopu svog bogatog programa festival kontinuirano predstavlja najaktualnija događanja svjetske novomedijske scene.
U sklopu ovogodišnjeg festivalskog izdanja ''C…what it takes to change?'' održat će se Device Art izložba i simpozij ostvareni u suradnji Sveučilišta u Tsukubi (JP), ART|SCI Centra (Sveučiliš te u Kaliforniji, LA) i Kontejner-a (Zagreb, HR). Na izložbi će izlagati dvoje hrvatskih umjetnika - Martina Mezak i Anselmo Tumpić te dvoje slovenskih umjetnika - Sanela Jahić i Sašo Sedlaček.
Izložbu prati Device Art simpoziji na kojemu će kustosi i umjetnici iz Japana, SAD-a i Hrvatske prikazati i usporediti razvoj i stanje device art scene u pojedinim regijama i praksama. Uz Hiroo Iwatu (Sveučilište u Tsukubi, JP), Erkki Huhtamo (Sveučilište u Kaliforniji, FI/USA) i Machiko Kusaharu (Sveučilište u Tokyju, JP) na simpoziju će govoriti i kustosica Kontejnera Sunčica Ostoić.
>>> Službena medijska objava Sveučilišta u Tsukubi

Organizacija i produkcija: Ars Electronica i Sveučilište u Tsukubi, 2014.
Umjetnički direktor/kustos: Hiroo Iwata (Sveučilište u Tsukubi, JP)
Suradnički kustoski tim: Olga Majcen Linn i Sunčica Ostoić (Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse, Zagreb, HR), Sandra Sajovic (Galerija Kapelica i Praksa, Ljubljana, SI)
Partneri : ART|SCI Centar (Sveučilište u Kaliforniji, LA), Kontejner (Zagreb, HR)

cheap jerseys online outlet for sale