english
Pretraga:
PROSINAC 2013.

Galerija Močvara i Illectricity festival predstavljaju

Tao G. Vrhovec Sambolec (SI/NL): Solid Sound
interaktivna zvučna instalacija
4. - 6.12.2013.
otvorenje & razgovor s umjetnikom:
srijeda, 4.12.2013. od 20.00 h @ mala dvorana Pogona Jedinstvo
Trnjanski nasip bb, Zagreb

Izložba je otvorena od 5. do 6. prosinca od 17 do 21 h
upad: 0 kn

Solid Sound (2010.), interaktivna zvučna instalacija koja se bavi fenomenom prijenosa zvuka uvjetovanog zrakom kao medijem transmisije. Kod ljudi koji će u budućnosti živjeti na Mjesecu, odsudstvo zraka dovest će do novih, nama danas nezamislivih načina komunikacije. Instalacija nudi rješenje za problem slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru: futuristički prototip naprave nazvane Teethphones ljudima omogućuje doživljaj zvuka u vakuumu preko kostiju. Zvuk će se na Mjesecu nalaziti u vibracijama predmeta i materije, a granice tih vibrirajućih stvari biti će granice prenošenja i širenja zvuka. Solid Sound mijenja iskustvo percepcije i komunikacije: zvuk materijalizira kroz ljudsko tijelo i transformira naše slušne organe, mijenjajući u potpunosti iskustvo slušanja ključno za formaciju jezika i identiteta - ali i za poimanje stvarnosti cjelokupnog života na Zemlji.

Instalacija je izvedena u sklopu Moon Life Concept Store, izložbe prototipa i ideja za budući život na Mjesecu, pokrenute od strane Alicie Framis.
Realizacija uz potporu Fundacije Mondriaan.Tao G. Vrhovec Sambolec, umjetnik i glazbenik koji se bavi nevidljivim, nestalnim pojavama i konceptom prostora; posvećen poetskom istraživanju odnosa između prijelaznih i prolaznih, privremenih medija poput zvuka i meteoroloških pojava te arhitektonskih i društvenih prostora koje nastanjuju kroz interdisciplinarne i multimedijske instalacije, zvučne intervencije u javnim prostorima i elektro-akustičnu glazbu. Izlagao i nastupao u brojnim galerijama, muzejima i na glazbenim festivalima diljem svijeta, poput Galerije Kapelica, Ljubljana; PSWAR, Amsterdam, Ars Electronica, Linz; Moderna galerija, Ljubljana; MuseumsQuartier, Beč; AV Festival, Newcastle Upon Tyne; Galerija Skuc, Ljubljana i DE Appel, Amsterdam. Na festivalu Ars Electronica dobio je 2010. godine počasno priznanje u kategoriji hibridne umjetnosti. Od listopada 2013. radi kao znanstveni novak na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Bergenu, Norveška.

www.taogvs.org

***

IMPRESUM

Galerija Močvara, prosinac 2013.

www.mochvara.hr/galerija-mochvara, www.kontejner.org
galerija@mochvara.hr, kontejner@kontejner.org

organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: KONTEJNER | Ena Hodžić, Ivana Jelača& Tereza Teklić
tehnički tim: Matija Jelić & Hrvoje Horvat

medijski partneri:
H-alter, Kulturpunkt, Radio Student
projekt podržava: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

foto Sara B. Moritz


cheap jerseys online outlet for sale