english
Pretraga:
umjetnost · umjetnost i tehnologija · umjetnost i znanost · znanost i tehnologija · interaktivne instalacije

"Zatvorena zbilja - embrio"
multidisciplinarni umjetnički projekt, 1999. – 2000.
http://embryo.inet.hr

Rad je zasnovan na interaktivnoj igri na Internetu u kojoj igrači kreiraju virtualne embrije – vlastite virtualne potomke, birajući između različitih genetički određenih obilježja. Nastali embriji su izloženi u 'galeriji embrija', a svi podaci se pohranjuju u bazu podataka.

Drugi dio rada sastoji se u komparaciji društva virtualnih ljudi stvorenih od posjetitelja, sa stanovnicima 'stvarnog' suvremenog društva. Tijekom prvih šest mjeseci trajanja projekta organizirane su također prezentacije i rasprave na temu kloniranja i genetskog inženjeringa (Centar za ženske studije Zagreb, Filozofski fakultet Zagreb, klub Palach Rijeka, Prirodoslovno matematički fakultet Zagreb, galerija Otok Dubrovnik, Mirovni studiji Zagreb).
Potom su rezultati projekta prezentirani na izložbi u galeriji Miroslav Kraljević (travanj 2000.). Rad je nastavljen na večerima 'pro i kontra' razgovora i predavanja o primjeni genetskog inženjerstva na ljude. Namjera je bila rasvijetliti problem iz različitih aspekta uz pomoć eminentnih stručnjaka iz prirodnih i društvenih znanosti. Izložba je bila zamišljena kao aktivni radni prostor u kojem su prezentirani materijali – statistike, knjige, video snimke predavanja i rasprava, CD-ROM i Internet stranica - dostupni posjetiteljima na istraživanje.
 
autori: Andreja Kulunčić (vizualna umjetnica, voditeljica i koncept projekta) / Trudy Lane (dizajnerica) / Gabrijela Sabol (sociologinja) / Matija Puzar (programer) / Ivo Martinović (fotograf)


cheap jerseys online outlet for sale